Attentie; 

Door het grote aantal nieuwe aanmeldingen zijn wij helaas genoodzaakt om de beginnerscursussen van juli, augustus en september te laten vervallen. Onderstaande tekst is dus alleen voor algemene informatie, nieuwe leden of belangstellenden kunnen tot nader bericht helaas niet worden ontvangen.

Boogschieten in Amsterdam / Duivendrecht

Als je nieuwsgierig bent naar boogschieten of gewoon de locatie eens wil zien kun je gerust eens langskomen om kennis te maken.
De club beschikt over voldoende materiaal om nieuwe mensen kennis te laten maken met onze sport. Werknemers en familieleden van NS of van aanverwante bedrijven zijn van harte welkom op onze clubavonden en hebben voorrang bij het aanvragen van het lidmaatschap. De minimum leeftijd om als actief lid aan onze afdeling te kunnen deelnemen is 12 jaar
(Vanaf 1 januari van het jaar dat de 12 jarige leeftijd wordt bereikt). Laat wel van te voren even weten dat je langs wilt komen zodat wij van je komst op de hoogte zijn. Graag even een mail naar assv.boogschieten@gmail.com of bel met de voorzitter Theo Duncker (06-80056922) of de secretaris Hub Urlings (06-30558473).

Ervaren schutters kunnen te allen tijde als gast op een van de clubavonden komen schieten, wel even je Bondskaart meenemen! Een avond gastschieten kost € 2,-.

Wil je eens proberen?

In de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september starten wij op de buitenbaan elke eerste woensdagavond van de maand een beginnerscursus van vier aaneengesloten avonden voor nieuwe leden. Zo kun je uitproberen of deze sport iets voor je is. Maak wel van te voren even een afspraak of schrijf je in via het aanmeldformulier zodat wij weten dat je komt en we adequate begeleiding kunnen regelen. Deze beginnerscursus van vier lessen kost 50 Euro voor personen vanaf 18 jaar, junioren betalen 25 Euro. Nadat je de cursus op de woensdagavond hebt gedaan kun je aspirant lid worden en op de reguliere dinsdag- en vrijdagavond komen schieten.

 

Er zal op de eerste cursusavond een mentor aan je worden toegewezen. Deze mentor zal je begeleiden en wegwijs maken met de grondbeginselen van de boogsport. Ben je op een avond verhinderd dan wordt je verzocht dit aan je mentor te laten weten. Indien de mentor zelf die avond is verhinderd doen we ons best iemand anders te vinden om het mentorschap over te nemen.
Aangezien je in het begin op korte afstand schiet kan het zijn dat meerdere beginners onder eenzelfde mentor en op hetzelfde blazoen schieten, met een maximum van drie aspirant schutters per blazoen.

Lessen

De lessen voor nieuwe leden worden gegeven op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Kijk op de pagina met het cursusprogramma voor de actuele informatie. Op de buitenbaan kan je daarna doorgaan tot het donker wordt met een maximum van 1 uur extra. Voor beginners is dat uur extra het maximum om blessures te voorkomen. In principe zijn er geen kledingvoorschriften, wel adviseren wij om niet al te wijde kleding te dragen, voor de schutters met lang haar is het verstandig om dit in een staartje te binden.
De woensdagavond is in principe gereserveerd voor de beginnerscursus, onze reguliere clubavonden zijn op dinsdag en vrijdag, de accommodatie is geopend van 19:00 tot 23:00, in de regel schieten we meestal van 19:30 tot 22:00.

Openingstijden

Dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 voor leden
Woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 voor leden (in overleg)
Woensdagavond van 19:30 tot 21:00 Beginnerscursus voor aspirantleden
Vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 voor leden.

In de zomermaanden juli en augustus is de club enkel geopend op woensdagavonden van 19:00 tot 23:00. Leden en aspirantleden schieten dan samen op de baan.

Adres

Ouderkerkerlaan 10
1115 NS Duivendrecht
Let op: In Diemen is ook een Ouderkerkerlaan 10, maar dat is in onze buurgemeente. Als je daar komt sta je voor een dichte deur.

Materiaal?

Het is niet nodig (niet verstandig zelfs) om zelf meteen een boog aan te schaffen. De vereniging beschikt over een groot aantal bogen (recurve) en de eerste drie maanden mag je daar gebruik van maken. Pas als je voldoende bent getraind en besluit om serieus door te gaan met de sport raden wij aan om zelf een boog aan te schaffen. Een complete set nieuw materiaal kan ongeveer 300 euro kosten. Je kunt het echter zo gek maken als je zelf wilt. Ook zijn er regelmatig 2e hands bogen op internet te koop, maar laat je door je mentor adviseren. Wel vragen wij om op de eerste cursusavond en tijdens de vervolgtraining eigen pijlen te gebruiken (32 inch), als je dat wilt kun je op de club een setje van 3 goedkope maar goede carbonpijlen tegen kostprijs kopen (+/- € 12 tot € 15)

Kosten;

Beginnerscursus;

Jeugdleden (12 t/m 17 jaar) € 25,-
Seniorleden (vanaf 18 jaar) € 50,-

Contributie

Jeugdleden betalen € 5,- per maand
Senior leden betalen € 10,- per maand

NHB lidmaatschap kost € 5,- per maand extra (€ 59,- per jaar)

De maandelijkse contributie kan via automatische afschrijving worden overgemaakt naar giro NL21 INGB 0003 366027

Hits: 190