Boogschieten in Amsterdam / Duivendrecht

Als je nieuwsgierig bent naar boogschieten of gewoon de locatie eens wil zien kun je gerust eens langskomen.
De club beschikt over voldoende materiaal om nieuwe mensen kennis te laten maken met onze sport. Werknemers en familieleden van NS of van aanverwante bedrijven zijn van harte welkom op onze clubavonden en hebben voorrang bij aanvragen van het lidmaatschap. Het is helaas niet mogelijk om leden aan te nemen die geen relatie met de NS hebben. Laat wel van te voren even weten dat je langs wilt komen, dat kan via ons aanmeldformulier, via mail (assv.boogschieten@gmail.com) of bel met de voorzitter Theo Duncker (06-80056922) of de secretaris Hub Urlings (06-30558473)

Wil je eens proberen?

Actueel! Alle introductieavonden t/m September zijn helaas helemaal volgeboekt!

In de maanden mei, juni, juli, augustus en september verzorgen wij op de buitenbaan elke eerste woensdagavond van de maand een introductieavond voor nieuwe leden. Zo kun je uitproberen of deze sport iets voor je is. Maak wel van te voren even een afspraak of schrijf je in via het aanmeldformulier zodat we weten dat je komt en wij adequate begeleiding kunnen regelen. Bij slecht weer wordt deze avond een week doorgeschoven.
Als je na de introductieavond verder wil gaan met boogschieten kun je met een 10-rittenkaart tien keer komen schieten. Als je de 10-rittenkaart hebt volgemaakt kun je aspirant lid worden en ook op de reguliere dinsdag- en vrijdagavond komen schieten.

Er zal op de eerste introductieavond een mentor aan je worden toegewezen. Deze mentor zal je begeleiden en wegwijs maken met de grondbeginselen van de boogsport. Ben je op een avond verhinderd dan wordt je verzocht dit aan je mentor te laten weten. Indien de mentor zelf die avond is verhinderd zullen we je daarvan op de hoogte stellen en doen we ons best iemand anders te vinden om het mentorschap over te nemen.
Aangezien je in het begin op korte afstand schiet kan het zijn dat meerdere beginners onder eenzelfde mentor en op hetzelfde blazoen schieten, met een maximum van drie aspirant schutters per blazoen.

De eerste avond dat je komt schieten is de introductieavond en dat is gratis. Wil je daarna verder gaan met boogschieten dan kun je zoals gezegd een zgn. 10 rittenkaart aanschaffen. Deze kaart kost € 10,- voor de jeugd en € 20,- voor senioren. Pas als deze kaart vol is kan je voor zes maanden als aspirant lid van onze vereniging worden ingeschreven en kun je ook op de reguliere clubavonden komen boogschieten. Na deze zes maanden ben je volwaardig lid en kunnen we je indien gewenst aanmelden bij de bond. Kosten van het bondslidmaatschap is € 58, - per jaar (prijspeil 2019).

Lessen

De lessen voor nieuwe leden worden gegeven op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Op de buitenbaan kan je daarna doorgaan tot het donker wordt met een maximum van 1 uur. Voor beginners is een uur extra het maximum om blessures te voorkomen. Ervaren schutters kunnen te allen tijde als gast op een van de clubavonden komen schieten, wel even je Bondskaart meenemen! Een avond gastschieten kost € 2,-.
In principe zijn er geen kledingvoorschriften, wel adviseren wij om niet al te wijde kleding te dragen, voor de schutters met lang haar is het verstandig om dit in een staartje te binden.
De woensdagavond is in principe gereserveerd voor de introductie en schutters met een 10-rittenkaart. Onze reguliere clubavonden zijn op dinsdag en vrijdag, de accommodatie is geopend van 19:00 tot 23:00, in de regel schieten we meestal van 19:30 tot 22:00.
In de zomermaanden juli en augustus is de club enkel geopend op woensdagavonden van 19:00 tot 23:00.

Adres

Ouderkerkerlaan 10
1115 NS Duivendrecht
Let op: In Diemen is ook een Ouderkerkerlaan 10, maar dat is in onze buurgemeente. Als je daar komt sta je voor een dichte deur.

Nieuwsgierig geworden?

Het is niet nodig (niet verstandig zelfs) om zelf meteen een boog aan te schaffen. De vereniging beschikt over een groot aantal bogen (recurve) en de eerste drie maanden mag je daar gebruik van maken. Pas als je voldoende bent getraind en besluit om serieus door te gaan met de sport raden wij aan om zelf een boog aan te schaffen. Een complete set nieuw materiaal kan ongeveer 300 euro kosten. Je kunt het echter zo gek maken als je zelf wilt. Ook zijn er regelmatig 2e hands bogen op internet te koop, maar laat je door je mentor adviseren.

Kosten van het lidmaatschap;

Jeugdleden (12 tot 18 jaar) betalen € 5,- per maand
Senior leden betalen € 10,- per maand

NHB lidmaatschap kost € 58,- per jaar

De maandelijkse contributie kan via automatische afschrijving worden overgemaakt naar giro NL21 INGB 0003 366027